Mindfulness voor middelbare scholieren

(spreek uit: dot B) is een prikkelende serie mindfulnesslessen speciaal ontwikkeld voor jongeren. De methode komt uit Engeland en is in samenwerking met de Universiteit van Oxford ontwikkeld. Het Centrum voor Mindfulness werkt samen met het Britse Mindfulness in Schools.

In Engeland is deze mindfulnesstraining voor pubers al vele jaren enorm succesvol. .b heeft zijn vleugels inmiddels uitgespreid naar het buitenland. In 2012 zijn er meerdere pilottrainingen gegeven in Nederlandse klassen. De Nederlandstalige opleiding voor trainers werd in juni 2013 voor de eerste keer gegeven. Deze methode is geschikt voor klassikaal onderwijs en sluit aan bij de leeftijdsgroep van 12 tot 18 jaar.

Wat leer je?
Inhoud van de cursus voor scholieren

In totaal zijn er acht thematische lessen plus een introductieles. In lessen van 45 minuten geeft de leraar een theoretische uitleg en enkele praktische mindfulnessoefeningen. De leerlingen oefenen zelf thuis met een eigen werkboekje en meditatieoefeningen die ze eerder hebben gedownload.

     De naam .b komt van een oefening in de cursus, het puntje staat voor een stopmoment, de B staat voor ‘zijn’ zoals het werkwoord ’to be’. Dus: even stoppen en ‘gewoon’ zijn.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat onze trainers voor jullie leerkrachten kan betekenen.