Mindfulness binnen organisaties

De training mindfulness op het werk van Mindfulness Rotterdam is perfect om stress te voorkomen. Mindfulness beoefening kan werknemers die last hebben van stress op het werk helpen dat te verminderen. Wij komen graag langs om onze teamtraining mindfulness aan jouw team aan te bieden. Ideaal als middel voor persoonlijke groei, als teambuilding en om de werksfeer en communicatie te verbeteren.

Persoonlijke en professionele groei

Het bedrijfsleven heeft veel baat bij mindfulness. Dankzij de training mindfulness voor bedrijven, leren werknemers omgaan met stress, hebben ze meer aandacht voor zichzelf en voor collega’s en kunnen ze hun taken beter uitvoeren. Uit de ervaring is gebleken dat mindfulness en werk de volgende voordelen met zich meebrengt:

 • Minder ziekteverzuim
 • Meer aandacht voor het werk
 • Beter bestand tegen stress
 • Verbetering van onderlinge communicatie
 • Respect voor collega’s

Ook op persoonlijk vlak zijn er positieve gevolgen. Mindfulness maakt de werknemer namelijk effectiever, productiever en creatiever. Door middel van een training wordt de werknemer bewuster van zijn gevoelens, gedachten en handelingen. Daardoor kan de werknemer bewuster reageren op stressvolle situaties. Thuis én op het werk. De training  is ideaal voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Het Mindfulnessprogramma

De training bestaat in principe uit 8 bijeenkomsten van elk 2 uur. (1 keer per week)
Het geven van een kortere training raden we af. De hersenen hebben namelijk tijd nodig om te trainen. Bovendien hebben we de ervaring dat als er niet wekelijks een sessie is met een trainer, de motivatie van de deelnemers vaak verzwakt.
Voor andere, eventueel kortere programma’s, kun je contact met ons opnemen.

In het volledige 8-weekse programma komen alle facetten van de mindfulness aan bod. Zowel de theorie als het oefenen:

 • Het herkennen van de automatische piloot
 • Het belang van de adem
 • Het belang van milde aandacht
 • Herkennen en reguleren van stimulerende en belemmerende gedachten
 • Herkennen en reguleren van stimulerende en belemmerende emoties
 • Het belang van het lichaamsbewustzijn
 • Aandacht voor het werk, de collega’s én de klant
 • Mentale gezondheid

Mindfulnesstraining voor jouw bedrijf

Mindfulness-Rotterdam verzorgt trainingen voor teams van uiteenlopende bedrijven en organisaties. Van zorginstellingen tot IT-bedrijven en van scholen en gemeentes tot bouwbedrijven.
De trainers van Mindfulness-Rotterdam staan voor kwaliteit, hebben oog voor de deelnemers en nemen hun werk serieus. Het waardevolle trainingsprogramma wordt echter op een een praktische en leuke manier gegeven waardoor het toegankelijk is voor nagenoeg alle werknemers.

De werksfeer verbeteren? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken. Mindfulness Rotterdam staat je graag te woord via tel. 010-4820164  of het contactformulier.

Bij o.a.de volgende bedrijven hebben we al Mindfulness trainingen en workshops verzorgd.

rijkswaterstaat
mindfulness bij de gemeente rotterdam
yara
Mindfulness bij pameijer
mindfulness bij sksww
Mindfulness bij intermax
images (1)
Holland fit
mindfulness bij bureau jeugdzorg
Mindfulness bij Careyn
justitie