Mindfulness voor organisaties

Nieuw leiderschap voor nieuwe organisaties

Wat kan Mindfulness-Rotterdam voor u betekenen? Mindfulness-Rotterdam biedt speciaal op uw organisatie afgestemde programma’s, die als doel hebben om de creativiteit en flexibiliteit bij uw leiderschapsteam te ontwikkelen. Dit draagt bij aan een verantwoordelijke, moderne en innovatieve bedrijfsvoering.

Veel Nederlandse organisaties hebben een governance code, waarin staat aangegeven wat de gedragscode voor de betreffende sector is. Het gaat dan over onderwerpen als hoe het bestuur verantwoording aflegt, bescherming van de werknemer, een veilige werkomgeving, financiële en bestuurlijke transparantie, inclusie, innovatie en verantwoordelijkheid voor de omgeving. Hoe bouwt u nu met uw team een moderne en verantwoordelijke Nieuwe Organisatie? Een organisatie die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Mindfulness-Rotterdam helpt met het opzetten en implementeren van een op uw organisatie afgestemd programma om dit te realiseren.

Gezondheid op het werk

Gezondheid is zoveel meer dan de afwezigheid van klachten. Het is het vermogen om met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen om te gaan. Gezondheid gaat over veerkracht, participatie en zingeving. Daar kwam arts en onderzoeken Machteld Huber in 2009 op uit na decennia onderzoek. Voor een onderzoek aan het Erasmus MC hebben we het programma ‘Met aandacht Positief Gezond’ ontwikkeld. In dit programma, dat bestaat uit 8 sessies van elk 2,5 uur ontdekken de deelnemers wat voor hen gezondheid is en wat ze zelf kunnen doen om gezond en vitaal aan het werk te zijn.

MBSR

De training bestaat in principe uit 8 bijeenkomsten van elk 2 uur. (1 keer per week)
Het geven van een kortere training raden we af. De hersenen hebben namelijk tijd nodig om te trainen. Bovendien hebben we de ervaring dat als er niet wekelijks een sessie is met een trainer, de motivatie van de deelnemers vaak verzwakt.
Voor andere, eventueel kortere programma’s, kun je contact met ons opnemen.

In het volledige 8-weekse programma komen alle facetten van de mindfulness aan bod. Zowel de theorie als het oefenen:

  • Het herkennen van de automatische piloot
  • Het belang van de adem
  • Het belang van milde aandacht
  • Herkennen en reguleren van stimulerende en belemmerende gedachten
  • Herkennen en reguleren van stimulerende en belemmerende emoties
  • Het belang van het lichaamsbewustzijn
  • Aandacht voor het werk, de collega’s én de klant
  • Mentale gezondheid
Mindfulness en compassie

Onze eigen kritische stem weerhoud ons ervan om voluit te leven en te werken. Compassie op de werkvloer helpt om vertrouwen in jezelf en in anderen te ontwikkelen. Compassie is echter alles behalve pamperen. Die kracht van onze innerlijke kritische stem gaan we tijdens een training leren herkennen en verzachten en ombuigen naar onze vriendelijke stem. Daardoor staat de werknemer meer in zijn natuurlijke kracht en kan deze de dagelijkse stress gemakkelijker hanteren.

O.a. deze bedrijven en organisaties zijn jullie al voorgegaan:

rijkswaterstaat
mindfulness bij de gemeente rotterdam
yara
Mindfulness bij pameijer
mindfulness bij sksww
Mindfulness bij intermax
images (1)
Holland fit
mindfulness bij bureau jeugdzorg
Mindfulness bij Careyn
justitie