Werkdruk en stress op het werk komt steeds vaker voor. Te krappe deadlines en weer nieuwe projecten met net wat minder collega’s zijn niet ongewoon. De werknemers hebben vaak weinig invloed op wat er op hen af komt. Wat wel kan veranderen, is de manier waarop ze ermee omgaan.

De mindfulnesstraining leert de werknemers met aandacht te kijken naar zichzelf en naar de omgeving, het is een uitnodiging om weer wakker te worden en het leven én het werk volledig te beleven, eerlijk en oprecht. De training maakt helder, vermindert stress en zorgt ervoor dat de werknemers beter in hun vel zitten.

Tijdens de training, die bestaat uit 8 sessies van elk 2 uur, wordt er geleerd hoe de natuurlijke wijsheid en menselijkheid terug gewonnen kan worden door middel van het beoefenen van de mindfulnessprincipes.
Naast de 9 bijeenkomsten is het ook noodzakelijk om in het dagelijks leven de mindfulness te beoefenen. De ervaring leert echter dat de werknemers elkaar stimuleren om er in het dagelijks leven mee bezig te zijn.
De vaardigheden die worden geleerd zullen zich uiten in het volgende;

• Het makkelijker omgaan met stressvolle situaties en werkdruk.
• Aandacht hebben voor de mogelijkheden en onmogelijkheden van het moment.
• Goed in het vel zitten en zo optimale resultaten bereiken.
• Het meer vanuit bewustzijn dan vanuit vaste patronen reageren
• In de dagelijkse drukte meer innerlijke rust en persoonlijk welbevinden ervaren
• In plaats van zo snel mogelijk ergens aanwezig proberen te komen, ergens helemaal aanwezig zijn.

Voorkom burnouts en gun je werknemers en jezelf de mogelijkheid om de kwaliteit van het werk én van het leven weer in eigen hand te nemen.

Neem contact op voor een geschikt aanbod voor jouw bedrijf.