Evenementgegevens


Data: 6, 13, 20 en 27 september,  4 en 11 oktober

Ik doe graag mee

Tijd:
19.00 – 21.30 uur
Kosten: 275 €

De training Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren is een vervolg op de 8-weekse mindfulness training. In zes sessies verdiep je je mindfulness en leer je de basisprincipes van mindful communiceren.

Misschien voel jij je al snel thuis op het meditatiekussen, maar vind  je het vaak een hele uitdaging om mindful te zijn in het contact met anderen. Terwijl de kwaliteit van onze relaties natuurlijk net zo belangrijk is voor de kwaliteit van ons leven als onze individuele mindfulnessbeoefening.

De training reikt handvatten aan om mindful en authentiek te communiceren en de relatie met anderen en onszelf verder te onderzoeken en waar mogelijk te verbeteren en verdiepen. In de training gaan we uit van een integraal mensbeeld waarin onze geest en gemoedstoestanden, ons lichaam, lichaamsbewustzijn en fysiologie met elkaar verbonden zijn. Ook onze relaties en de manier waarop we ons daartoe verhouden horen daarbij. Op al deze gebieden biedt de training dan ook oefening.

Programma
De training MVMC biedt mindfulness verdieping en stressreductie in de vorm van meditatie, educatie, interpersoonlijke verkenningen en lichaamsgerichte oefening. Het is een volwaardige en brede vervolgtraining, die rust op vier pijlers:

  1. Verdieping en verbreding van mindfulnessvaardigheden.
  2. Mindful communiceren.
  3. Vergroting van het lichaamsbewustzijn.
  4. Versterking van het kalmeringssysteem.

De training bestaat uit zes bijeenkomsten. We vragen tijdens de training dagelijkse thuisbeoefening van je. In de zes bijeenkomsten komen aan bod:

Meditatieoefeningen

Mindful communiceren

Lichaamsgerichte oefeningen

Educatie en andere oefeningen

Voor wie
De training MVMC is een vervolgtraining op de achtweekse mindfulness training (MBSR/MBCT) en is open voor iedereen die die training heeft gedaan. Ook mensen die op een andere manier (mindfulness)meditatie of yoga hebben leren kennen of interesse hebben in dit programma zijn welkom. Na aanmelding zal een telefonische intake plaatsvinden om je welkom te heten en te kijken of de training bij je past.

Ik doe graag mee