Evenementgegevens


contact opnemen met Mindfulness-Rotterdam

Mindfulnesstraining voor jongeren

♦ Woensdag  vanaf 9 mei (9 sessies)
♦ 15-21 jaar: 20.00-21.30 uur
♦ €195,- inclusief werkboek, audio

Mindfulness voor jongeren
Heb je last van stress voor toetsen of examens, moeite met concentreren of weinig zelfvertrouwen? Is het vaak druk in je hoofd en heb soms moeite met slapen? Of heb je gewoon wat meer behoefte aan wat meer rust in je hoofd en in je lijf…. Misschien is mindfulnesstraining dan iets voor jou!

Wat leer je in een mindfulnesstraining?
Mindfulness betekent dat je met je aandacht aanwezig bent bij wat je doet, met een open en vriendelijke houding. In een mindfulnesstraining leer je om af en toe stil te staan en met je aandacht in het moment te zijn. Zo leer je de signalen van je lijf, je gevoelens en gedachten kennen en ontdek je automatische reacties en grenzen. Je leert om je aandacht erbij te houden en minder op afleidingen in te gaan. Je concentratie wordt sterker en je zult merken dat je makkelijker tot rust komt. Ook leer je omgaan met lastige gevoelens, zoals boosheid, spanning of stress.

Effecten
Beter kunnen concentreren
Meer zelfvertrouwen
Minder piekeren en beter slapen
Meer rust in hoofd en lijf
Vriendelijker zijn voor jezelf en anderen
Minder op alles te hoeven reageren
Beter omgaan met sombere buien en angstgevoelens

Over de training
Tijdens de 9-weekse training doen we concentratie-, en bewegingsoefeningen, lezen we verhalen en doen we experimenten. Ook krijg je soms opdrachten en werken we in een werkboek. Thuis kun je oefenen met downloads of app. Een training vraagt elke dag 5 á 10 minuten oefentijd van je.
Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal 8 deelnemers in de leeftijdsgroep van 15-21 jaar van 20.00-21.30 Voor deelnemers van 8-11 en 12-15 jaar zijn er woensdagmiddag trainingen..

Ervaren onderwijsdocent
De lessen worden gegeven door Monique Wijsman, zij is gecertificeerd kinder- en jongerentrainer in mindfulness en een ervaren onderwijsdocent.

Ouders
Voor ouders organiseert Feel specifiek op de opvoeding afgestemde MBSR-trainingen. (Mindfulness Based Stress Reduction) Deze sluiten naadloos aan op de thema’s uit de kindertraining en worden in dezelfde periode gegeven. Deze training helpt om eigen mindfulnesskwaliteiten te versterken en in de opvoeding in te zetten. De training geeft ook mooie handvatten hoe je je kind kunt ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling en helpt je om meer rust en balans te kunnen vinden. Als u de ouder- én kindertraining afneemt krijgt u 20% korting op de prijs van de oudertraining.

Ouders worden wekelijks per mail geïnformeerd over de lesinhoud en kunnen zich verdiepen door het lezen van het bij de cursus passende boek:  ‘Ruimte geven en dichtbij zijn’. (niet inbegrepen)

contact opnemen met Mindfulness-Rotterdam