Evenementgegevens


contact opnemen met Mindfulness-Rotterdam

Mindfulness voor ouders

♦ Maandag  vanaf 6 mei (9 sessies)
 19.45-22.00 uur
♦ €265,- dit is inclusief audio-bestanden, een werkboek (t.w.v. €27,50) en begeleidend leesboek ‘Stilzitten als een kikker’ of ‘Ruimte geven en dichtbij zijn’.

Mindfulness voor ouders
Hoe blijf je in het drukke leven en het ouderschap goed voor jezelf zorgen?                   Het opvoeden van kinderen kan soms het uiterste van je vragen! Veel ouders hebben het gevoel te weinig aan zichzelf toe te komen. Mindfulness brengt rust, geduld, acceptatie en echte aandacht voor jezelf en je kind. Het leert je omgaan met lastige gevoelens en gedachten, versterkt je concentratie en vergroot je balans.

In de training leer je hoe je om kunt gaan met stress en de dagelijkse hectiek van het moderne leven. Door meditatieve oefeningen vergroot je je bewustzijn en krijg je inzicht in je eigen grenzen en reactiepatronen. Dit maakt dat je lastige opvoedingssituaties meer bewust kunt beantwoorden. Je ontwikkelt je vermogen om met je aandacht in het moment te zijn en zult het leven daardoor meer ten volle kunnen ervaren. Kortom: voelen dat je leeft en meer genieten van de mooie momenten!

De training is zowel geschikt voor deelnemers die nog niet eerder een mindfulnesstraining hebben gedaan, als voor deelnemers die al bekend zijn met mindfulness en op zoek zijn naar opfrissing en verdieping m.b.t. de opvoeding. Deelnemers worden begeleid om de beoefening van mindfulness een plek in hun dagelijks leven te geven. De oefeningen vragen dagelijks ongeveer 20 minuten.

In de training komen de volgende onderdelen aan bod:

– Werken met mindfulnesskwaliteiten in de opvoeding zoals: acceptatie, geduld, vertrouwen en loslaten.
– Versterken van concentratie en aandacht voor jezelf en je kind.
– Leren omgaan met opvoedingsstress, piekeren of zorgen.
– Vriendelijkheid naar jezelf cultiveren.
– Leren omgaan met lastige gevoelens en je kind ondersteunen in zijn emotionele ontwikkeling.
– Bewustwording van verschillende stijlen van communiceren met je kind.

contact opnemen met Mindfulness-Rotterdam