gastenboek

Heb je ooit een training gedaan bij Mindfulness-Rotterdam of ben je op een andere manier in aanraking geweest met de trainers van Mindfulness-Rotterdam?

Dan zouden we het fijn vinden als je je ervaring zou willen delen met de bezoekers van onze website.
Je kunt ook een afbeelding plaatsen. Bijvoorbeeld een afbeelding van dat wat voor jou symbool staat voor de mindfulness.
Scroll helemaal naar beneden voor het plaatsen van je reactie.

19 reacties

 1. Door de basistraining te volgen ben ik dichter bij mezelf gekomen. Het was een boeiende training met fijne groep, onder bezielende leiding van Marijke.
  Ik heb stappen kunnen nemen in mijn dagelijks leven waar ik dankbaar voor ben.
  Een aanrader om deze training te volgen in deze hectische wereld.

 2. Het is nu een paar weken geleden dat ik mee mocht naar de Mindfullness week in Frankrijk en kan niet anders zeggen dan dat het prima bevallen is: hele fijne gastheer en gastvrouw, lekker eten, perfecte accommodatie, super omgeving en ook niet onbelangrijk prachtig weer wat toch altijd groot verschil maakt .. alle oefeningen van yoga tot meditatie to het aanreiken van de handvatten voor dagelijks “gebruik” van mindfullness onder de inspirerende en bezielende begeleiding van Marijke en Frans zijn in dankbaarheid aanvaard en komen nu nog dagelijks van pas ..
  kortom, Frankrijk is een aanrader ..
  mede met behulp van de Franse justitie die mij al paar keer een leuke herinnering heeft gestuurd in de vorm van een accept giro denk ik met plezier terug aan deze week en kan ik hem van harte aanbevelen …

 3. Mijn training is alweer een paar jaar geleden, maar ik heb er nog steeds dingen van bij mij in het dagelijks leven. Niet alle gewoonten zijn gebleven, maar voor mij was en is de grootste verandering toen een algemene geweest en die is nog net zo groot als hij na de training al was.

  1. Dag Pauline, wat fijn om te horen dat na al die jaren (een stuk of 7 geloof ik) het nog steeds bij je leeft.
   Dank je wel dat je het ons laat weten.

 4. De mindfulnesstraining heeft mij aandacht voor het hier en nu gebracht. Echt bezig zijn met de dingen die je doet. Niet meer in gedachtenspiralen terechtkomen, waar geen einde aan komt. Minder oordelen en weten dat iets tijdelijk is. Kortom meer rust!

 5. heb de 8 weken gedaan, Marijke heeft mij een volledig andere kant laten zien van hoe je om moet gaan met je gedachten en zo lichter en fijne leven een echte aanrader

 6. De cursus mindfulness is erg waardevol voor mij geweest. Ik heb daar geleerd om beter om te gaan met mijn gedachten en daar niet direct op te reageren, en daarmee heb ik rust in mijn leven gekregen. Erg fijn!

  Marijke is een inspirerende cursus-leidster.

 7. Een aantal jaar geleden een cursus gevolgd bij Marijke.
  Was erg leerzaam voor een onrustig persoon zoals ik ben. Probeer nog steeds mijn momenten te pakken in drukke en niet drukke tijden.

  Een “aanradert” op zn Rotterdams gezegd

 8. Lieve Marijke

  Waarschijnlijk ben ik met 80 jaar je oudste cursist maar een mens is nooit te oud om te leren en je hebt de weg gewezen naar een rustiger innerlijk en dat lukt aardig. Ik moet wel blijven oefenen om het vast te houden.
  Bedankt en lieve groet
  Rudolf Kwisthout

 9. In 2010 was mijn eerste kennismaking met Mindfulness bij Marijke en heb ik de 8 weken basis training gevolgd. Gedurende deze weken werd mij een hele hoop duidelijk, hoe je al met zoveel zaken in je hoofd bezig bent terwijl je de afwasmachine aan het uitruimen bent of je tanden aan het poetsen bent. Hoe ik op weg naar mijn baas al bezig kon zijn met het gesprek wat ik met hem zou gaan voeren en niet stilstond waar ik liep. Maar belangrijker was dat ik erachter kwam wat voor een geweldige verrijking het mij bracht om met Mindfulness bezig te zijn. Ik had nooit gedacht dat ik ooit een meditatiekussentje voor mijzelf zou kopen, maar ik heb er sinds dat jaar 1. Daarna nog een aantal opfrisavonden en een verdiepingscursus gedaan. Om er fijn mee bezig te blijven.
  En dit alles dankzij Mindfulness Rotterdam en met name de fijne begeleiding van Marijke. Zij creëert een ontspannen sfeer waarin je jezelf kan zijn en ook durft te uiten. Alles is goed en zoals zij vaak zegt: het is zoals het is. En zo is het!

 10. Het onbewust vluchten en voorbij gaan aan wezenlijke zaken is eerder een gewoonte dan uitzondering denk ik.
  Stilstaan in het moment beleven is een geheel nieuwe ervaring. Marijke leerde me bewuster te worden, en dat kwam af en toe heftig binnen. Ook kwam ik er achter dat ik letterlijk gespannen rondloop. Het ontspannen van spiergroepen bracht sensaties in mijn lijf teweeg. Ik vergeet het wel eens hoor in de hectiek van het alledaagse leven maar in mijn beroep als fotograaf besef ik dat ik wel heel mindful bezig ben met het vangen van NU..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.