In memoriam 

Het is alweer bijna een maand geleden dat we door de familie van onze collega Simone Walkenbach op de hoogte werden gebracht van haar plotseling overlijden.
Simone stond te popelen om haar eerste training te gaan geven. Helaas is het haar niet gegund. Wij hadden gehoopt dat ze nog veel jaren haar wijsheid en vriendelijkheid zou kunnen doorgeven als mens en als mindfulnesstrainer.
Door dit overlijden worden we weer herinnerd aan de kwetsbaarheid en vergankelijkheid. We danken Simone voor haar openheid, vriendelijkheid en vrolijkheid en we hopen nog jaren haar wens uit te mogen dragen:

De wereld een stuk mooier maken met milde aandacht voor onszelf en voor de mensen om ons heen.


Mindfulnessavonden 

Dinsdag 20 november staMindfulnessavonden bij Mindfulness-Rotterdamrt er een serie Mindfulnessavonden. Ook tijdens deze avonden zal er ruimte zijn voor milde aandacht. Je bent van harte welkom om de 5 avonden bij te wonen.
Je kunt je ook per keer aanmelden. De avonden worden gegeven op de nieuwe locatie aan de Adriaan de Jongstraat 38 in Rotterdam.
Meer informatie en aanmelden.


Uitverkoop

Nu de studio is verkocht zijn er best veel spulletjes over. Een aantal dingen zijn al vergeven of verkocht maar ik heb nog wel wat boeken, stenen, lampen, kopjes e.d. Alles gaat voor een habbekrats weg. Ik heb ook nog een behandeltafel die voor 50 euro weg mag. En een compleet servies.
Dit alles is zaterdag op te halen.
Daarnaast zou ik het erg leuk vinden om je nog eens te zien.
Dus…. vind je het leuk om nog één keer chocoladekoekjes met suiker te eten aan de Dierenstraat? 🙂
Je bent van harte welkom.


Filmavond

Vrijdag 16 november is er een voorpremière van de film Deep Look van Veysi .

Deep Look (80 min.) is een bijzondere film-ervaring die uitnodigt tot onthaasting en het vinden van innerlijke rust.
Filmkunstenaar Veysi, doof geboren, neemt kijkers mee in zijn wereld. Hij toont mensen van over de hele wereld in een universele en vernieuwende beeldtaal: slow motion, dichtbij, fotografisch sterk, op een soundtrack die je raakt. De prachtige serie portretten brengt je in een meditatieve flow – en laat je voortaan op een andere manier kijken. Een verdiepende film gemaakt vanuit een krachtige intentie: ‘to calm minds, towards a global peace-of-mind.’

Kijkers merken deze effecten op: innerlijke rust, relaxatie, verwondering, meer compassie, gevoel van verbondenheid, natuurlijke glimlach, tranen.

Waar: Adriaan de Jongstraat 38, Rotterdam
Wanneer: vrijdag 16 november
Tijd: 20.00 uur – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Kosten: € 5,–
Aanmelden: via mail info@mindfulness-rotterdam.nl


 

Nabeschouwing Stilteretraite

Wow, wat was het spannend. 5 Dagen met elkaar in stilte doorbrengen. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. En dat met wildvreemde mensen. Ben jij wel eens in stilte geweest? En is je opgevallen hoe druk het dan wordt in het hoofd. We zeggen wel eens: hoe stiller je wordt, hoe meer je hoort.
En dat gebeurde ook deze dagen. Niet omdat we in zo’n luidruchtige omgeving waren. In tegendeel. We verbleven op een prachtige en stille plek in de Franse Ardennen. Maar op het moment dat het stil wordt merk je pas de onrust op. De onrust in het lichaam maar ook de onrust in het hoofd. Het lijkt soms wel alsof het hoofd gaat schreeuwen. En hoe bevrijdend is het dan ook dat na een paar dagen het hoofd niet meer aan het schreeuwen is maar dat het je vriendelijk laat weten hoe het met je is.
En dat jij dan ook de rust hebt om het te horen.

Eén keer per dag had ik met elke deelnemer een kort 1 op 1 gesprekje om ze verder op weg te helpen met de beoefening. Dit helpen bestond voornamelijk uit het laten uitspreken van hun eigen ervaringen. Hoe inzichtgevend was dit voor ze. Na zo’n gesprekje gingen we dan weer de stilte in.
Terug naar de stilte om weer te kunnen luisteren…..

De eerstvolgende stilteretraite staat gepland voor herfst 2019.


In liefde en dankbaarheid
Marijke van Duinhoven.

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.