Beste lezer,

Tijd nemen? Hoe doe je dat………? Ik ben niet zo’n blogschrijver maar ik denk dat dit de titel gaat worden van mijn eerstvolgende blog.
Ik hoorde laatst namelijk een interview met een mindfulnesstrainer die het over tijd had. Ze had het over ’tijd nemen’. Hoe kun je echter tijd nemen als je altijd te weinig tijd hebt? Er zoveel moet gebeuren en de omgeving zoveel van je wil?
Ik geloof dat we te weinig tijd hebben omdat we de tijd aan ons voorbij laten gaan. Dat we niet de tijd nemen om te voelen, te proeven, te luisteren, te kijken. Dat we kortom geen tijd nemen om te (be)leven. En poefff…. weg was de dag, de week, het jaar… de tijd.
Mijn voornemen is om weer wat vaker de tijd te beleven en daardoor ook meer tijd te hebben.

Wil je je ook laten inspireren door het interview dat ik had gehoord? Hier vind je de link naar het interview dat Mirjam Hegger van Mindful Parents met mij had.
(Ja, ik heb me weer eens laten inspireren door naar mezelf te luisteren. Moet je ook eens doen!)

Vind je het lastig om naar jezelf te luisteren? Blijf oefenen! Het is namelijk mogelijk om naar die compassievolle stem in jezelf te luisteren. Die stem die het goed met je voorheeft.
Het volgen van een Mindfulnesstraining of Compassietraining en het doen van de daarbij behorende oefeningen, kunnen je daar zeker bij helpen.
Je bent van harte welkom!
Hieronder vind je een aantal van de activiteiten die binnenkort plaatsvinden. Hier vind je direct een link naar onze agenda. Je kunt ook een kijkje nemen op onze pagina voor beginnende beoefenaars en op de pagina voor beoefenaars die al wat langer bezig zijn.


meditatie-avond bij Mindfulness-RotterdamMerk jij dat het regelmatig mediteren erbij in schiet? Mis jij het samen mediteren zoals je dat tijdens de training deed? Dan hebben we iets voor jou! We starten 7 maart weer met een blok van 7 meditatie-avonden.
Meld je tijdig aan want de serie die we in januari zijn gestart zat snel vol.


We kijken uit naar de Mindfulnessweek in Frankrijk! De gastvrijheid van Rob en Corine van der Sluis, gecombineerd met meditaties, yoga en stiltewandelingen door de trainers Marijke van Duinhoven en Frans de Jager. Van 21 t/m 27 mei een week lang mindfulness in de prachtige omgeving van Malviéres. De stilte van de bossen, het uitzicht op de bergen. Lekker eten en drinken en ’s avonds mijmeren bij het kampvuur. Een geweldige combinatie van mindfulness-beoefening en vakantieverwennerij.  Ga je mee? Klik hier voor meer informatie.


Achtste groepers huilen niet…. toch staan er spannende tijden voor de boeg voor deze kinderen. De CITO-toets, het maken van een schoolkeuze om vervolgens de kleinste te zijn op de nieuwe school nadat ze al een jaar de grootste waren van de school. In zo’n periode is het extra belangrijk om bij jezelf te kunnen blijven en je niet mee te laten slepen door lastige gedachten of onzekerheden en andere afleidingen. Daarom speciaal voor de achtste groepers; een Mindfulnesstraining. Geven door onze speciaal daarvoor opgeleide trainer Erik van den Bos.


Ondanks het enorme aanbod dat we hebben zijn er nog altijd mensen die geen passende datum kunnen vinden voor het volgen van een Mindfulnesstraining. Zijn de data die we hebben gepland niet geschikt voor je?  Neem dan gerust contact op. Wij verzorgen namelijk ook Mindfulnesstrainingen op maat.


Compassie

Wat een prachtige inzichten en ervaringen zijn er al gedeeld tijdens de compassietrainingen.
Een gezonde relatie met jezelf en meer empathie en openheid naar anderen toe. Compassie of mededogen is het vermogen zorgzame aandacht te geven aan emotionele pijn, zowel dat van onszelf als dat van anderen. Een enorme bijdrage tot een vriendelijkere wereld.


Mindfulnesstraining in Maasbree

Leef je leven in plaatst van je te laten leven door gebeurtenissen. Vriendelijke aandacht oftewel Mindfulness helpt je daar bij.
Klik hier voor de data van de eerstvolgende trainingen in Schiedam, Rotterdam, Krimpen aan den IJsel en Rhoon.


Wil je weten waar wij allemaal werkzaam zijn? Klik dan hier voor al onze locaties.
Mindfulness-Rotterdam is er ook voor kinderen en teamuitjes of vriend(inn)en feestjes.

Verder vind je op onze website ook steeds meer filmpjes en blogs en natuurlijk kun je ook nog je ervaringen met Mindfulness, de trainers, de training of de website van Mindfulness-Rotterdam, achterlaten in ons gastenboek.

hart-9123399Met een Hartegroet,
Marijke van Duinhoven en alle trainers en trainers in opleiding van Mindfulness-Rotterdam

***
En tot slot een Mindfulnessherinnering.
foto van Mindfulness voor elke dag.

Al bijna 95.000 mensen hebben de ‘Mindfulness voor elke dag’ facebook pagina gevonden en zien nu dagelijks een mindfulnessherinnering.

Heb jij geen facebook of vind je het jammer dat facebook niet elke dag de berichten toont?
Niet getreurd… je kunt de berichten ook ontvangen per email.
Meld je hier aan voor de dagelijkse mindfulnessherinneringen per email

***

Dierenstraat 28
3077 LD Rotterdam
010-4820614
info@mindfulness-rotterdam.nl
www.mindfulness-rotterdam.nl

Zie ook

www.twitter.com/mindfulnessrdam
www.facebook.com/mindfulness.rotterdam
www.backjack-meditatiestoel.nl
www.mareiki.nl
Basho Zenchair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.