Nieuws van Mindfulness-Rotterdam
Beste lezer,

zoals jullie misschien weten is vriendelijke aandacht de basis van de Mindfulnessbeoefening. Deze aandacht kan worden beoefend in het leven van alle dag door regelmatig stil te staan bij het moment. Een andere manier om deze aandacht te beoefenen is door middel van meditatie. Tijdens de mindfulness-meditaties brengen we de aandacht telkens weer naar dat wat zich aandient. De adem. het lichaam, de gedachten, de emoties.

meditatie-avond bij Mindfulness-RotterdamMerk jij dat het regelmatig mediteren erbij in schiet? Mis jij het samen mediteren zoals je dat tijdens de training deed? Dan hebben we misschien iets voor jou!
Vanaf januari 2017 verzorgen we namelijk elke dinsdag een meditatie-avond. Je kunt je opgeven voor een blok van een aantal meditatie-avonden. We starten 10 januari met een blok van 7. Meld je tijdig aan want er is maar plek voor 10 deelnemers!


mindfulnessdag 2016We kijken terug op een heerlijke mindfulnessdag!
Wat was het een beleving om in de tuinen van natuurtalent al onze zintuigen te kunnen gebruiken. Onze eigen thee te voelen, te ruiken, te plukken en te proeven, samen te mediteren, te koken en te eten.
Heb je de Mindfulnessdag gemist of wil je juist meer van dit soort dagen? Dan kan ik je de Mindfulnessdag van Iam van harte aanbevelen.


Dag van de stilte in RotterdamIn het kader van de landelijke Stiltedag die dit jaar op 30 oktober is, bieden we je graag deze stilteochtend aan. Een geleide zitmeditatie, een loopmeditatie, het in stilte genieten van het theedrinken en een compassie meditatie, zullen onderdeel uitmaken van deze ochtend. Iedereen kan meedoen, ervaring is niet nodig.


Mindfulness voor koppels

Nieuw bij Mindfulness-Rotterdam is de training Mindfulness voor twee.
Deze training is voor iedereen die zijn relatie weer nieuw leven in wil blazen.
Ouder en (volwassen) kind, (echt)paren, collega’s, buren en natuurlijk ook voor vrienden en vriendinnen. De training wordt gegeven in groepen van maximaal 5 koppels en start 9 maart. Inschrijving is gestart!


Compassie

Als vervolg op de Mindfulnesstraining bieden we nu ook compassietrainingen aan.
Met compassie en zelfcompassie ontwikkel je een gezonde relatie met jezelf en meer empathie en openheid naar anderen toe. Compassie of mededogen is het vermogen zorgzame aandacht te geven aan emotionele pijn, zowel dat van onszelf als dat van anderen.
Met Nadia en Marijke zijn beide opgeleid door David Dewulf.


op-maat

Mindfulness op Maat. Met deze unieke methode bepaal jij zelf wanneer en waar je aan de slag gaat met Mindfulness. De trainer van Mindfulness-Rotterdam geeft je tools in handen om weer grip te krijgen op je leven en met meer gemak om te gaan met spanning of pijn. Een beetje Mindfulness is beter dan helemaal geen Mindfulness.


miyochi is mindfulness, yoga, taichiDe Miyochi lessen zijn verhuisd naar een nieuwe, grotere locatie. Dus was er afgelopen jaar geen plek meer voor je? Je bent van harte welkom!


Mindfulnessbij cuartito azul in rotterdamNaast de nieuwe ruimte voor de Miyochilessen worden ook de Mindfulnesstrainingen op steeds meer locaties gegeven. O.a. in Spijkenisse, in Delft en in Hoogvliet en in Rotterdam centrum bij Tango School Cuartito Azul!


English Mindfulness

And last but not least…. In januari  (zondagochtend) start de Mindfulnesstraining voor Engelstalige. De exacte data volgen binnenkort maar ken jij iemand die een Engelstalige training zou willen volgen? Laat ze contact met ons opnemen. Dan kunnen ze alvast een plaatsje reserveren.


Naast al deze nieuwe activiteiten en nieuwe locaties bieden we natuurlijk ook nog altijd Mindfulnesstrainingen aan en kennismakingsmomentenopfrisavonden, mindfulness voor kinderen, trainingen en workshops voor bedrijven zoals je dat van Mindfulness-Rotterdam bent gewend.
Verder vind je op onze website ook steeds meer filmpjes en blogs en natuurlijk kun je ook nog je ervaringen met Mindfulness, de trainers, de training of de website van Mindfulness-Rotterdam, achterlaten in ons gastenboek.

hart-9123399Met een zonnige herfstgroet,
Marijke van Duinhoven en alle trainers en trainers in opleiding van Mindfulness-Rotterdam

***
En tot slot een Mindfulnessherinnering.
2016-10-17-obstakels

Al ruim 84.000 mensen hebben de ‘Mindfulness voor elke dag’ facebook pagina gevonden en zien nu dagelijks een mindfulnessherinnering.

Heb jij geen facebook of vind je het jammer dat facebook niet elke dag de berichten toont?
Niet getreurd… je kunt de berichten ook ontvangen per email.
Meld je hier aan voor de dagelijkse mindfulnessherinneringen per email

***

Dierenstraat 28
3077 LD Rotterdam
010-4820614
info@mindfulness-rotterdam.nl
www.mindfulness-rotterdam.nl

Zie ook

www.twitter.com/mindfulnessrdam
www.facebook.com/mindfulness.rotterdam
www.backjack-meditatiestoel.nl
www.mareiki.nl
Basho Zenchair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.