Mindfulnessdag 14 oktober 2018 nu is nieuw

Nu is Nieuw

Dat is het thema van de Mindfulnessdag van 14 oktober.
Dit moment is namelijk nieuw. Dit moment is nog nooit geweest en, hoe bijzonder, dit moment zal ook nooit meer terugkomen.
Het kan een teleurstelling zijn en het kan een verademing zijn. Hoe dan ook, dit moment is nieuw.

Een nieuw moment biedt nieuwe kansen. Zo kan ik op dit moment ervoor kiezen om gehaast deze nieuwsbrief te schrijven of er rustig voor te gaan zitten. Zo kan ik op dit moment de keuze maken of ik gespannen of ontspannen achter mijn laptop zit.
En ik heb besloten om er eens ontspannen bij te gaan zitten en rustig de tijd te nemen om dit bericht te schrijven.
Alsof ik bij jou aan de keukentafel zit.

Het beste moment

Ten eerste wil ik je vragen hoe het met jou gaat. Hoe is je zomer, hoe sta je in het leven? Ben je blij of bezorgd?
Wat was je beste moment de afgelopen maanden? En hoe was jij in dat beste moment?

Mijn beste moment was toen ik op een avond in bed lag in mijn eigen huis en het gezin compleet was. Alle slaapkamers in het huis waren weer in gebruik. Iedereen sliep en ik was dankbaar dat de kinderen en mijn man en ik weer veilig thuis waren van onze vakanties. Mijn lichaam en mijn hoofd voelde rustig op dit moment. Ik ervoer een grote tevredenheid.
Naast dit moment komt een etentje op het strand in Griekenland en het wakker worden in de Franse Ardennen op een goede (gedeelde) tweede plaats van beste moment. 🙂

Wat nu?

Maar goed, dat was afgelopen maanden. Nu ben ik hier, achter mijn laptop en denk ik aan wat er allemaal staat te gebeuren.
Ik heb er weer veel zin in.
Ten eerste zijn we vandaag akkoord gegaan met een bod voor de studio. Als de verkoop van de studio definitief is ontvang je een uitnodiging voor het afscheidsfeestje van de studio.
Ten tweede staan er een aantal fijne dingen gepland:

Behalve de training van woensdagavond a.s. zullen alle trainingen gewoon starten aan de Dierenstraat 28 te Rotterdam.
Als de studio is verkocht zullen de activiteiten verplaatsen naar de yogastudio van Monique. Dat is dichtbij de Dierenstraat.

Nog meer activiteiten

Naast het starten van deze trainingen:

Later meer hierover.

Thuiskomen bij jezelf

Daarnaast hebben we nog twee mooie activiteiten voor jullie in petto:

De stilteretraite is voor veel mensen nieuw en spannend. 5 Dagen niet praten. Alleen maar ervaren. Ervaren waar je zit en waar je loopt. De natuur, de gedachten en de gevoelens ervaren. Kortom even werkelijk aankomen waar je bent.
Eens per dag zal er een kort uitwisselingsgesprek zijn om de ervaringen te bespreken en begeleiding te krijgen in de beoefening.
Een werkelijk thuiskomen bij jezelf.
De week zal worden begeleid door Annemieke en mij.

En ja, dan hebben we natuurlijk de jaarlijkse Mindfulnessdag. De invulling van de dag staat nog niet helemaal vast maar het staat wel weer vast dat de dag weer zal bestaan uit een aantal workshops. Mindfulness, compassie en yoga krijgen in ieder geval volop de ruimte. Je betaalt slechts 35 euro voor de hele dag inclusief lunch, koffie en thee als je je voor 30 september aanmeldt.

Voor al deze activiteiten kun je je nog aanmelden.
Je vindt het overzicht en mogelijkheid tot aanmelden op deze pagina van de website.

Ik geloof dat ik je weer op de hoogte heb gebracht van mijn nieuwtjes.
Heb jij nieuwtjes, vragen of ideeën?
Ik hoor graag van je.

Een mooie dag toegewenst,
Marijke van Duinhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.