Betoverend schrijven – een maand retraite

Ik heb laatst met veel plezier een schrijfretraite gedaan. Ik wist niet van het bestaan en was op zoek naar een retraite. Vele websites later kwam ik tot de conclusie dat ze alle niet in mijn agenda pasten en/of ik vond ze te duur.
Ik zocht nog één keer op retraite Thich Nhat Hanh en zag daar bij de zoekresultaten staan: maandretraite ‘Een maand met Thich Nhat Hanh’ | Betoverend Schrijven.
Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

blauw-schrijvenInmiddels heb ik de maand achter de rug en ik vond het heerlijk om iedere dag mij even terug te trekken uit de drukte van het dagelijks leven en de schrijfopdrachten volgend meer over mezelf en over Thich Nhat Hanh te weten te komen. Ik vond de schrijfopdrachten stimulerend. De bedoeling is dat je een kwartier lang gewoon doorschrijft. Vrij schrijft.
Vaak was ik na vijf minuten al klaar met schrijven, maar als ik dan doorging kwamen er gedachten en gevoelens naar boven drijven als het ware, die normaal onder de oppervlakte blijven. Bijzonder!

Mijn lotusbloem

Een leuk voorbeeld: Thich Nhat Hanh zegt: ‘We kunnen zelf op elk ogenblik kiezen waar we gaan zitten: op een lotusbloem of op hete kolen.’ uit – Thich Nhat Hanh in ‘Omarm het leven’.

Huh, dacht ik, ik zit nooit op een lotusbloem. Al schrijvend kwam ik erachter dat mijn lotusbloem diverse gedaantes aanneemt: mijn meditatiekussen; het bankje in de tuin; een kus met Han; een glimlach met mijn zoon, een liefdevolle aktie. Nu nog mijn bureaustoel omtoveren tot lotusbloem 😉

Betoverend schrijven: een aanrader. En er zijn meer thema’s om uit te kiezen.copy-betoverend-schrijven-header-lotus-final

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.