Marijke van Duinhoven

mindfulnesstrainer marijke van duinhoven
Als danseres ervoer Marijke al het belang van een goed contact met het lichaam en de diepere lagen van de geest. Ze kon ook niet anders, want wie achtereenvolgens danst bij Het Nationale Ballet, Ballet du Nord (Frankrijk) en Scapino Ballet Rotterdam vergt constant het uiterste van zichzelf. Niet alleen fysiek, maar wellicht nog meer mentaal en emotioneel. Dat Marijke zich al tijdens haar danscarrière verdiepte in meditatie was dus bepaald geen luxe, eerder een overlevingsinstrument.

Na het afronden van haar danscarrière werkte Marijke nog zeven jaar als belichter en productieleider bij het Scapino Ballet. Daarna werkte ze thuis, als gastouder, en ondertussen verdiepte ze zich in meditatie. Het contact met de vele, vele gastkindjes – en hun ouders niet te vergeten- bracht niet alleen een steeds dieper inzicht in de variaties van de menselijke natuur, maar ook een steeds grotere behoefte die mens méér aan te reiken dan alleen een behandeling en een vriendelijk gesprek.
Een dieper, structureler houvast, dat is wat zij de mensen wil bieden.

In 2006 volgde Marijke bij de boeddhistische gemeenschap Plum Village in Frankrijk haar eerste Mindfulness-training, bij de zen-leraar Thich Nhat Hanh.
Die training kreeg een vervolg en eind 2008 werd dit bekroond met de oprichting van Mindfulness-Rotterdam
Marijke werkt full-time als Mindfulness-trainer, voor particulieren, scholen en bedrijven, in haar eigen studio of op locatie.
Marijke is aangesloten bij Mindful Netwerk en lid van de VMBN en de VVM

Mindful Netwerkvvm gecertificeerd

Eén gedachte over “Marijke van Duinhoven

Reacties zijn gesloten.