Mijn naam is Marijke van Duinhoven en sinds 2008 begeleid ik mensen in hun Mindfulnessbeoefening.

Als danseres ervoer ik al het belang van een goed contact met het lichaam en de diepere lagen van de geest. Ik kon ook niet anders, want als danseres bij Het Nationale Ballet, Ballet du Nord (Frankrijk) en Scapino Ballet Rotterdam vergde ik constant het uiterste van mezelf. Niet alleen fysiek, maar wellicht nog meer mentaal en emotioneel. Dat ik me al tijdens mijn danscarrière verdiepte in meditatie was dus bepaald geen luxe, eerder een overlevingsinstrument.

Na het afronden van mijn danscarrière werkte ik nog zeven jaar als belichter en productieleider bij het Scapino Ballet. Daarna werkte ik thuis, als gastouder, en ondertussen verdiepte ik me in meditatie. Het contact met de vele, vele gastkindjes – en hun ouders niet te vergeten- bracht niet alleen een steeds dieper inzicht in de variaties van de menselijke natuur, maar ook een steeds grotere behoefte die mens méér aan te reiken dan alleen een vriendelijk gesprek. Een dieper, structureler houvast, dat is wat ik de mensen wil bieden.

In 2006 volgde ik bij de boeddhistische gemeenschap Plum Village in Frankrijk mijn eerste Mindfulness-training, bij de zen-leraar Thich Nhat Hanh. Die training kreeg een vervolg en eind 2008 werd dit bekroond met de oprichting van Mindfulness-Rotterdam. Ik werk full-time als Mindfulness-trainer, voor particulieren, scholen en bedrijven.

Ik wens je de zon in je gezicht en de wind in je rug.
Marijke van Duinhoven

Eén reactie