Monica Kerskes Ik ben Monica, moeder van 2 zoons en partner van Ruud. Ik kom oorspronkelijk uit Frankrijk.

Sinds mijn jeugd ben ik geboeid door de invloed van mijn gedachten op mijn lichaam, op mijn lichaamsbeleving en op mijn levenskwaliteit. Ik ben op zoek gegaan naar het verwezenlijken van een balans tussen voelen, denken en doen. Daardoor heb ik een beroep gekozen waarin de lichaamsbeleving centraal staat (het lichaam als basis) en waarbij voortdurend aan dit evenwicht gesleuteld wordt.

Ik werk sinds 20 jaar in de psychiatrie (volwassen, kinderen, jeugd en gezin) als psychomotorisch therapeut. Tijdens deze lange loopbaan ben ik in aanraking gekomen met oosterse geneeswijzen (Chinese bewegingsleer en massage), meditatie en mindfulness.

Mindfulness is voor mij een eenvoudige maar zo krachtige bewustzijn van de mogelijkheid die ik heb, in elk moment, om te kiezen voor het ‘zijn’ in plaats van het ‘doen’. Dat geeft me rust en veel voldoening. In het moment zijn, helpt me om gedachten over later, minder belangrijk te vinden. Zo hoef ik mij hier minder zorgen over te maken. Door het beoefenen van mindfulness, ontwikkel ik elke dag mildheid en vriendelijkheid naar mezelf toe en naar mijn omgeving. Dit vind ik een essentiële levenskwaliteit.

De opleiding voor mindfulness trainer heb ik afgerond in juli 2011. Vanaf 2015 geef ik les aan de Academie voor Mindful Teaching in Frankrijk. Ik vind het zeer inspirerend en gewoon leuk om mindfulness bij anderen te introduceren en hierin te begeleiden.logo monica

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.