Vandaag heeft de familie van Simone ons op de hoogte gebracht dat ze vanmorgen 8 oktober is overleden. Simone had nog zoveel plannen. Wij hadden gehoopt dat ze nog veel jaren haar wijsheid en vriendelijkheid zou kunnen doorgeven als mens en als mindfulnesstrainer. Helaas is het haar niet gegeven. We danken Simone voor haar openheid, vriendelijkheid en vrolijkheid. 

Mijn naam is Simone Walkenbach en ik woon samen met mijn hond Shima, een lieve, ondeugende Shih Tzu van 3 jaar in Schiedam.

Ik kan mij herinneren dat ik al op jonge leeftijd mij afvroeg hoe het komt dat we als mensen op verschillende manieren kunnen reageren op eenzelfde feitelijke gebeurtenis.

Na diverse persoonlijke ont-wikkeltrajecten en trainingen in o.a. persoonlijk leiderschap heeft mijn nieuwsgierigheid ertoe geleid dat ik een aantal jaar geleden een Post-HBO Registeropleiding tot professional coach heb gevolgd.

Tijdens de opleiding leerde ik van een afstand naar mezelf te kijken met vriendelijke, niet oordelende aandacht. Ik ontdekte hoe mijn patroon van vechten, vooral met mezelf, een vergeefse  poging was om waardering en liefde te ontvangen.

Mijn eerste mindfulnesstraining bij Mindfulness-Rotterdam bracht mij een rijke ervaring van niet te hoeven vechten tegen welke gedachten, gevoelens of lichamelijke gewaarwording op dat moment dan ook maar ze er “gewoon” te laten zijn. Vanuit nieuwsgierige, vriendelijke aandacht.

Wat een opluchting was dit voor mij, er ging een (milde) wereld voor mij open.

Omdat ik geloof dat de wereld een stuk mooier wordt met milde aandacht voor jezelf en naar de mensen om ons heen heb ik besloten mijn hart te volgen en ben met veel enthousiasme begonnen aan de opleiding tot mindfulnesstrainer.

Ik ben ervan overtuigd dat mindfulness je kan laten ontdekken dat er ook andere manieren zijn om met gebeurtenissen in ons (hectische) leven om te gaan wat je o.a. meer innerlijke rust op kan leveren.

Ik neem je graag mee op deze inspirerende reis.
Simone