2016-08-17 mens te zijnOp 16 jarige leeftijd schreef ik ter gelegenheid van de 25 jarige bruiloft van mijn hardwerkende en liefdevolle ouders, een gedicht dat eindigde met de volgende woorden:

Nu wens ik dat jullie ook zullen léven
en elk wonder intens kunnen beleven.
Dat jullie heel veel dagen van geluk ondervinden
om de dagen van pijn te kunnen overwinnen.

In die tijd had ik nog nooit van Mindfulness gehoord maar ik wist op die leeftijd al wel dat er in het leven veel verdriet en lijden is. En dat het niet altijd meevalt om mens te zijn.

Als balletdanseres bij o.a. Het Nationale Ballet en het Scapino Ballet, ervaarde ik echter ook veel liefde. Door het dansen zelf maar ook door de liefde en zorgeloosheid die de bezoekers ervaarden als ze naar de voorstelling keken.

Ook later in mijn leven heb ik ondanks de ongemakken van het leven, veel liefde ervaren als technicus/belichter bij o.a. het Scapino Ballet. Waar ik de dansers letterlijk en figuurlijk in het licht mocht zetten en ik er helemaal warm van werd als ik naar de stralende dansers keek.

Als oppasmoeder, toen ik een warme vervanging mocht zijn van de liefdevolle ouders.

Als Reikimaster waarbij ik zag dat de deelnemers aan de cursussen weer van zichzelf gingen houden ondanks de ongemakken van het leven.

Als echtgenote en moeder van 2 dochters kom ik uiteraard ook pijn, verdriet en liefde tegen. En is het aan mij om telkens weer te kiezen waar ik de aandacht naar toe breng.

En wat is er mooier om, nu als Mindfulnesstrainer, nog meer mensen te kunnen laten ervaren dat het mogelijk is om met meer gemak het leven te leven. Ondanks de pijn, het verdriet en de stress.

Nu wens ik dat ook jij zult léven
en het wonder, genaamd Het Leven, kunt (be)leven.
Dat je heel veel momenten van geluk zult ondervinden,
om de momenten van pijn te kunnen overwinnen.

In liefde en dankbaarheid,
Marijke van Duinhoven
Mindfulnesstrainer sinds 2008 en oprichter van Mindfulness-Rotterdam en Mindfulness voor elke dag

Wil je meer weten over de activiteiten die worden aangeboden door Marijke?
Klik dan hier.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.