Veerkrachtig Leven

Veerkrachtig leven met Mindfulness en Positieve Gezondheid

Leef je mooiste leven

Met ‘Veerkrachtig Leven’ ontdek je de keuzevrijheid in het omgaan met de ongemakken van het leven. Onze jarenlange kennis en ervaring komt samen in dit programma dat gebruikt is voor het SEFAC-onderzoek aan het Erasmus Medisch Centrum.

Net als de personen die het programma hebben getest, merk je vanaf dag één dat de tools die je krijgt aangereikt, je helpen om met meer gemak je leven te leven.

Het programma bestaat uit drie componenten:

Mindfulness

Mindfulness leert je met aandacht leven. Je krijgt invloed op de manier waarop je omgaat met gedachten, emoties en situaties. Strengheid wordt mildheid

Positieve Gezondheid

Met positieve gezondheid kies je voor een brede kijk op welzijn.
Deze kijk houdt in dat je uitgaat van de mogelijkheden. Het accent ligt op jou als mens, op jouw veerkracht, op dat wat jouw leven betekenisvol maakt. Zo ga je vertrouwen op je kracht.

Maatjesschap

In Veerkrachtig Leven heeft iedereen binnen de groep een maatje en iedereen ís een maatje. Iedereen kan namelijk een ruggensteuntje gebruiken. Dit maatjesschap houdt in dat je, door middel van mindful communiceren, uitwisselt over reflectievragen die je tussen de sessies meekrijgt. Alleen ga je sneller, samen kom je verder. 

De combinatie van deze drie bouwstenen zorgt, samen met jouw inzet, voor een duurzaam gezonde levensstijl, meer energie en levensgemak en een veerkrachtig leven.

veertje doorzichtig

Ik heb door de cursus een paar praktische handvatten gekregen om te reageren op mijn gedachten en spanningen. Gevolg: ik kan (meestal)  gemakkelijker genieten van dingen en ook van ‘niets’ doen, zonder het gevoel te hebben dat ik iets moet gaan doen/ ondernemen.

Marion – twee maanden na de training

Voordat ik de cursus begon had ik een grote muur om me heen en voelde ik me eenzaam. Ik voelde me ook onrustig. Door de cursus is de muur nu afgebroken en ga ik zelfs graag een gesprek aan met anderen. Ik heb nu ook veel meer zin om activiteiten te ondernemen. Ik reageer minder impulsief en maak activiteiten veel bewuster mee. Ik woon nog steeds alleen maar voel me niet meer alleen
ELLY – een jaar na de training

Ik was sceptisch toen ik aan de cursus begon. Maar omdat hij door het Erasmus Medisch Centrum werd gegeven had ik er toch wel vertrouwen in. Pas na de 4e sessie viel bij mij het kwartje. Het heeft me veel gebracht. Ik ben rustiger, meer gefocust en blijer. Mijn lichaam voelt weer alsof het van mij is. En ik snap niet hoe het kan maar ik blijf nu ook gemakkelijker van zoetigheid af.
MARTIEN – anderhalf jaar na de training

—-

Neem contact met ons op als je deze cursus binnen jouw organisatie wilt aanbieden.