Mindfulness is een synoniem voor ‘leven in aandacht’.
Leven in aandacht wil zeggen: Je bewust zijn van je ervaringen, je gedachten en je reacties hierop.
Als je je bewust bent van je emoties, handelingen en gedachten, als je durft te kijken naar je emoties, handelingen en gedachten, dan is er weinig nodig om je emoties, handelingen en gedachten te beïnvloeden.

Je laat je dan niet meer leiden door gebeurtenissen, emoties en gedachten, maar je komt er achter dat je zelf het leven en je reactie daarop in de hand hebt, met als resultaat dat je met meer zelfvertrouwen en meer levensvreugde in het leven staat. Door mindful bezig te zijn, kom je weer in contact met jezelf en kun je praktischer met jezelf en je omgeving omgaan. De mindfulnesstraining helpt om bewust in het leven te staan, bewuste reacties te hebben en minder af te laten leiden door de altijd doorgaande activiteiten van de gedachten.

Mindfulness is voor iedereen die meer harmonie in zijn leven wil ervaren. Mindfulness is ook bijzonder effectief bij mensen met depressieve klachten, mensen met chronische pijnen, maar ook voor mensen die door de drukte van het bestaan zichzelf zijn kwijtgeraakt of lijden aan klachten die aan stress gerelateerd zijn.

Mindfulness is de basis van een heel nieuwe kijk op het leven.

Ik nodig je dan ook uit om deel te nemen aan de mindfulnesstraining en daarmee jezelf meer vrijheid en rust te gunnen! Elke bijeenkomst staat in teken van een thema zoals, ademhaling, emoties, gedachten, acceptatie, luisteren, overtuigingen, … etc.

Om nog betere resultaten te bereiken, krijg je oefeningen mee om elke dag mindfulness te beoefenen. Je gaat zien dat je het steeds vaker en gemakkelijker in je dagelijkse leven toe gaat passen.

De MBSR/MBCT training bestaat uit 8 bijeenkomsten + een stiltesessie van elk 2½ uur.

Ben je aanvullend verzekerd? In de meeste gevallen wordt de training dan vergoed door je zorgverzekeraar. Neem contact op met je zorgverzekeraar hierover.

Klik hier voor de eerstvolgende training die 7 september 9.00 – 11.00 uur start

Tot ziens
Marijke